dimarts, 6 d’octubre del 2015

CREACIÓ D'IMATGES

Realitza de manera individual 5 fotografies, quatre corresponents a les diferents funcions de la imatge i una utilitzant almenys un recurs expressiu.


Funció referencial:



En cas de que no s'entengui la gràcia del titular de la notícia: 
https://www.youtube.com/watch?v=Kx9yTOOsmpw

Ens trobem davant d'una imatge referencial-informativa, la qual he elaborat mitjançant el programa de retoc fotogràfic Gimp 2.8.
     La intencionalitat d'aquesta imatge -i de qualsevol fotografia referencial- és acompanyar un text informatiu, com una notícia o un article, així que aquest ha estat el meu objectiu al inventar i realitzar tant la imatge com el suposat article.
     El fotomontatge fou creat el dissabte 3 d'octubre de 2015, Pallejà.


Funció emotiva:
 

Per a elaborar una imatge que transmitís emocions he optat per representar una situació relacionada amb la infantesa: En un passadís delimitat per una barrera de natura agresta -a l'esquerra- i una alta tanca al costat oposat hi he situat un os de peluix i un mitjonet d'infant.
     A més a més, he utilitzat un programa de retoc online anomenat Pizap per a reduir-ne la saturació -el color ha perdut intensitat- i, d'aquesta manera, dotar d'un caràcter més fred i trist la imatge.
     El meu objectiu, doncs, era representar una escena en que un nen petit s'endinsa en un bosc salvatge i perillós, i perd el seu osset de peluix i un dels seus mitjons. La imatge expressa soledat i pèrdua.
     La imatge ha estat elaborada el dimarts 6 d'octubre de 2015, a Pallejà.


Funció poètica:


 Per a realitzar una imatge poètico-estètica he decidit fotografiar a la meva gateta, la Boleta.
     Personalment trobo que les imatges estètiques són generalment buides d'un significat clarament pragmàtic, ja que la seva bellesa i esteticisme resideix en la subjectivitat que desprenen -en el sentit de que, d'alguna manera, atrauen a les/als espectadores/ors en funció dels seus gustos personals-. Així doncs, a mi personalment una imatge com aquesta m'impacta i em resulta particularment bella.
     La imatge ha estat presa el dia 6 d'octubre de 2015, a Pallejà.


Funció suggestiva:


En aquest cas he elaborat una imatge amb la que pretenc convèncer l'espectador de que compri un determinat producte -concretament, les botes en qüestió-. Així doncs, al enfocar-lo a màrqueting, hi he col·locat el logo Quechua usant, altre cop, el programa Gimp 2.8.
     La intencionalitat d'aquesta imatge és donar a entendre que dur posades aquestes botes és com caminar descalç/a.
     Aquesta imatge ha estat presa el 6 d'octubre de 2015, a Pallejà.


Recurs expressiu (Comparació):


Per últim, en aquesta cinquena imatge he tractat de plasmar-hi un recurs expressiu visual concret: la comparació. Aquesta té també un caire publicitari, ja que he establert la comparació amb l'objectiu de dotar un producte de determinades qualitats.
     Aprofitant que els dos subjectes de la imatge són bessons, i són ben bé exactes, he establert una relació entre els quals i unes taronges naturals i un suc de taronja. Així doncs, pretenc donar a entendre, des d'un punt de vista publicitari, que el suc és tan igual a les taronges com ho són els dos bessons.
     Així doncs, he creat la imatge fusionant una fotografia i un petit fotomontatge -elaborat amb el programa Gimp-. La data de la qual ha estat 6 d'octubre de 2015, Pallejà.


Maitane Francisco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada