diumenge, 25 d’octubre del 2015

EL COLOR TURQUESA

El color turquesa és un color de la gamma freda: és un blau verdós o cian semi-saturat.
     El terme turquesa sorgí en referència a la pedra preciosa provinent d'una regió concreta de l'Àsia central: el Turquestan.




Tal i com hem dit -i podem observar-, el turquesa té un to blavós, tirant a verdós; per tant, té sentit que la psicologia d'aquest color comparteixi semblances amb la dels colors que el conformen (el blau i el groc): el color turquesa és un color amistós i alegre -com el color groc-, que inspira pau i calma -com el blau-.
Es diu que és un color que facilita la claredat de pensament, ja que actua com a relaxant del nostre sistema nerviós. D'aquesta manera, aporta confiança i seguretat, tant en una situació de presa de decisions com, per exemple, en una en que haguem de parlar en públic -estructurar les nostres idees, cohesionar el discurs.
     A més a més, se l'anomena "el color de l'ànima evolucionada", ja que contribueix en una millor comunicació emocional (estabilitat emocional i alt grau d'empatia).
Eleva també els nivells de creativitat personal i ajuda a estimar-nos a nosaltres mateixos i als demés de manera incondicional.

He escollit aquest color per a fer-ne un petit estudi i elaborar el vídeo perquè és un color en que em sento representada, a més de ser un dels meus preferits.
     Així doncs, per a fer el vídeo no he escollit una temàtica concreta, sinó que he decidit escollir imatges que compartíssin una característica o simbolisme compartit: la Bellesa.
Perquè: què em transmet, el turquesa, personalment? Quan jo percebo aquest color hi veig Bellesa i perfecció (val a dir, doncs, que es tracta d'una concepció totalment subjectiva).





Pel que fa al vídeo, doncs, he tractat de seleccionar imatges en que jo, personalment, hi veiés bellesa (flors, el mar, inclús personatges representatius).
     Respecte a la manera d'introduïr-les, he decidit no fer masses fusions, ja que també he intentat fer-les quadrar amb el tempo i pulsacions que marca la melodia amb que he decidit acompanyar-les. D'aquesta manera, la gran majoria de les imatges apareixen sense cap difusió per dotar el vídeo de dinamisme (a excepció de la primera, amb la que introdueixo el vídeo; la quarta, en la qual introdueixo el títol; i l'última, en la que tracto de difuminar la última imatge).
El títol del vídeo ("Respirar bellesa és fer vida") està relacionat amb la música triada ("Breathe me", de Sia), a més de que considero que és una melodia calmada i original; adient al color triat.

A més a més, ja que he tractat una temàtica abstracta representada en les imatges i no pas una concreta -de manera que el simbolisme denotatiu de les quals és bastant dispers-, he intentat introduir-les o bé en relació amb la lletra de la cançó (com, per exemple, al vers en que diu "Help", a l'inici de la cançó, he escollit col·locar una imatge en que s'hi veiés una flor sola, desamparada; al vers en que la lletra diu "be my friend", he decidit introduir una imatge en que es vegin un parell de gatets, de manera que representi una amistat; un altre exemple és l'últim vers, en que Sia canta "breathe me" amb una veu de falset molt aspirada, en el qual he introduït una última imatge en que es pot observar una dona sota l'aigua i traient aire per la boca, de manera que suposa certa sensació d'asfíxia) o bé en funció de la relació denotativa entre les imatges, sense més (de manera que vaig introduïnt tot un seguit d'imatges en que s'hi vegin gats; un seguit d'imatges en que s'hi vegin itineraris naturals; una sèrie d'imatges en que hi veiem personatges cèlebres; etcètera).



Maitane Francisco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada